Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kanye West: Bush geeft niks om zwarte bevolking

Shownieuws

Rapper Kanye West heeft tijdens een benefietconcert flink uitgehaald naar de Amerikaanse president George W. Bush.

Rapper Kanye West heeft tijdens een benefietconcert flink uitgehaald naar de Amerikaanse president George Bush. "Bush geeft niks om de zwarte bevolking", vertelde West. "Amerika helpt de arme, zwarte bevolking opzettelijk zo langzaam mogelijk." Het concert, dat georganiseerd was door NBC, was bedoeld om de slachtoffers van de orkaan Katrina te helpen.

Tijdens het benefietconcert, waar onder anderen Harry Connick Jr. en Faith Hill optraden, hield West samen met komediant Mike Myers op het podium een kort praatje over de verwoestende orkaan. Tot ieders verbazing begon de rapper zijn kritiek op de president en de hulpverlening voor de orkaanslachtoffers te spuien. Ook bekritiseerde hij de berichtgeving rond Katrina. "Ik haat de manier hoe de media ons portretteren. Als je een zwarte familie ziet, zeggen ze dat het plunderaars zijn. Zie je een blanke familie, dan zijn ze op zoek naar eten."

De show werd met enige seconden vertraging uitgezonden, maar men was geïnstrueerd alleen scheldwoorden eruit te knippen. Hierdoor waren de uitspraken van West live op televisie te horen. NBC heeft zich gedistantieerd van de uitspraken.

West, die met zijn debuutalbum 'The college dropout' een Grammy Award heeft gekregen voor beste rapalbum, is bekend van de hits 'Jesus walks', 'All falls down' en 'Through the wire'. Ook won hij dit jaar een MTV Video Music Award.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen