Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fats Domino 'geschrokken' na orkaanavontuur

Shownieuws

Blues-legende Fats Domino maakt het goed, maar is wel erg geschrokken van zijn avontuur met orkaan Katrina.

Blues-legende Fats Domino maakt het goed, maar is wel geschrokken van zijn avontuur rond de orkaan Katrina. Dit zegt zijn woordvoerder Al Embry in de Washington Post. Domino, die woonachtig is in het zwaar getroffen New Orleans, werd enige dagen vermist nadat Katrina over zijn huis was geraasd.

Het huis van Domino, dat in een van de lager gelegen wijken van New Orleans staat, is volledig ondergelopen. De 77-jarige muzikant werd samen met zijn vrouw van het dak van zijn huis gehaald en in een reddingsboot naar veiliger gelegen gebieden gebracht. Domino weet nog niet wat hij nu gaat doen. "We zijn alles kwijt", vertelt hij de Washington Post. Ook maakt hij zich zorgen over de andere inwoners van New Orleans. "Vertel ze dat ik van ze hou. Ik wou dat we samen thuis waren; ik hoop ze heel snel te zien."

De zanger en pianist Fats Domino scoorde tussen 1955 en 1960 meer dan twintig hits in Amerika met nummers als 'Blueberry Hill' en 'Ain't that a shame'. In 1986 werd hij toegevoegd aan de Amerikaanse 'Rock and roll hall of fame'. Hij won een 'Lifetime Achievement Award' tijdens de Grammy-award uitreikingen in 1987.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen