Kies je favoriete radiostation

Dossiers

R&B-legende Fats Domino terecht

Shownieuws

De Amerikaanse R&B-legende Fats Domino, die woont in het door orkaan Katrina verwoeste New Orleans, is terecht en heeft de orkaan overleefd.

De Amerikaanse Rhythm and Blues-legende Fats Domino, die woont in het door orkaan Katrina verwoeste New Orleans, is terecht en heeft de orkaan overleefd. Keren Domino, de dochter van de zanger, vertelde vrijdag aan de Amerikaanse nieuwszender CNN dat ze op een persfoto van 'The New Orleans Times' zag hoe haar vader van een dak werd afgehaald en in een reddingsboot werd geholpen. Keren heeft haar vader nog niet gesproken.

Checquoline Davis, een nicht van Fats Domino en zijn manager Al Embry sloegen eerder alarm omdat de 77-jarige muzikant sinds maandag geen teken van leven meer had gegeven. Embry, die 28 jaar lang manager van Domino is geweest, meldde eerder dat niemand de bejaarde zanger had gezien sinds Domino verschillende mensen had verteld dat hij de orkaan wilde ontvluchten.

Fats Domino, bekend van hits als 'Blueberry Hill' en 'Ain't that a shame', heeft zich de laatste jaren nauwelijks meer in het openbaar laten zien. Zijn huis staat in een van de lager gelegen wijken van New Orleans, die nu onder water staan.

Zanger en pianist Antoine Domino verkocht als Fats Domino meer dan 110 miljoen platen. Hij scoorde tussen 1955 en 1960 meer dan twintig Top 20-hits in Amerika. In 1986 werd hij toegevoegd aan de Amerikaanse 'Rock and roll hall of fame'. Hij won een 'Lifetime Achievement Award' tijdens de Grammy-award uitreikingen in 1987.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen