Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Commotie rond foto Yvon Jaspers

Shownieuws

De 32-jarige presentatrice Yvon Jaspers is 'woest' over de plaatsing van een foto in De Telegraaf waarop zij hoogzwanger en halfnaakt afgebeeld staat.

Er is commotie ontstaan rondom een foto van Yvon Jaspers die donderdag in De Telegraaf geplaatst werd. De 32-jarige presentatrice en actrice is 'woest' over de plaatsing van de foto waarop zij hoogzwanger en halfnaakt afgebeeld staat. Jaspers was niet op de hoogte van de publicatie en heeft geen toestemming gegeven voor plaatsing. Haar management laat weten juridische stappen te ondernemen tegen de fotografe Melanie Rijkers.

Jaspers en haar man Pieter van Beukering werden twee weken geleden trotse ouders van een dochter genaamd Keesje Johanne. Rijkers maakte van de hoogzwangere Jaspers een serie halfnaakte foto's, die bedoeld waren voor de privé-verzameling als herinnering aan haar zwangerschap. Rijkers zou één foto doorgespeeld hebben aan Wilma Nanninga van De Telegraaf om te bewijzen dat zij de reportage had gemaakt. Aanleiding was het niet vermelden van de naam van Rijkers als fotografe bij het laten zien van het geboortekaartje van de baby in de tv-programma's RTL Boulevard en SBS Shownieuws.

Rijkers laat vrijdag via haar website weten dat zij betreurt wat er is gebeurd. "Als kunstenaar heb ik helaas te graag willen bewijzen dat ik de maker was van de foto", schrijft zij. "Ik heb hiermee Yvon's vertrouwen aangetast door haar foto te gebruiken als bewijs naar de media toe", legt Rijkers uit.

De fotografe wil graag wel rechtzetten dat de bewuste foto niet door haar is verkocht aan de krant. "Ik heb geen rooie cent ontvangen voor deze publicatie, in tegenstelling tot Nanninga's beweringen donderdagavond in RTL Boulevard". Volgens Rijkers heeft Nanninga bij niemand geverifieerd hoe de vork aan de steel zat en de bewuste foto 'klakkeloos' overgenomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen