Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Within Temptation wint World Music Award

Shownieuws

Within Temptation heeft een World Music Award gewonnen voor 'Best selling Dutch artist'. De band heeft deze prijs te danken aan hun goede verkoopcijfers.

De Nederlandse gothicgroep Within Temptation heeft een World Music Award gewonnen voor 'Best selling Dutch artist'. De band heeft deze prijs te danken aan de verkoopcijfers van het laatste album 'The silent force', waarvan wereldwijd al bijna 500 duizend exemplaren zijn verkocht. Hiermee is Within Temptation de best verkopende Nederlandse artiest ter wereld van het afgelopen jaar.

De World Music Award is een aanvulling op een erg succesvol jaar voor Within Temptation, waarin de band een Edison voor beste popgroep nationaal won. Ook ontving de band de Music exportprijs en een TMF Award voor best rock nationaal.

Within Temptation werd in 1996 opgericht door zangeres Sharon den Adel en Robert Westerholt. De doorbraak naar het grote publiek kwam in 2001 met de single 'Ice queen', afkomstig van het album 'Mother earth'. Hun nieuwste album 'The silent force' is succesvol in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Finland, België, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk en Finland. Binnenkort komt het album ook uit in Engeland, Japan en Australië.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen