Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eerste bromfietskenteken voor Froukje de Both

Shownieuws

Froukje de Both heeft donderdag uit handen van verkeersminister Karla Peijs het eerste bromfietskenteken in ontvangst genomen.

Actrice en 'Thuis'-presentatrice Froukje de Both heeft donderdag uit handen van verkeersminister Karla Peijs het eerste bromfietskenteken in ontvangst genomen. Bij een tweewielerspecialist in Gouda monteerde de minister symbolisch de eerste kentekenplaat achterop Froukjes scooter. Met deze overhandiging gaat de verplichte kentekenregistratie van bromfietsen in Nederland van start.

Bromfietsen krijgen vanaf 1 september 2005 een eigen kentekenbewijs en kentekenplaat. Daarvoor registreert de RDW zowel de technische gegevens én de gegevens van de eigenaar/houder. Het belangrijkste gevolg van het nieuwe bromfietskenteken is dat de diefstal van bromfietsen minder aantrekkelijk wordt.

Froukje de Both weet alles van brommer-diefstal. Begin juli werd haar fonkelnieuwe scooter gestolen. Nadat de media aandacht hadden besteed aan haar gestolen scooter, kreeg ze haar scooter een maand later anoniem terugbezorgd.

Naast het terugdringen van bromfietsdiefstal heeft de kentekenregistratie nog andere voordelen. Zo kunnen opgevoerde en lawaaiige bromfietsen beter opgespoord worden, kan de verzekeringsplicht beter worden gehandhaafd en de criminaliteit beter bestreden worden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen