Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Operatie voor Zuco 103-zangeres

Shownieuws

Lilian Vieira van de band Zuco 103 moet binnenkort geopereerd worden aan haar maag. Volgens het management van de groep is de aandoening niet levensbedreigend.

Zangeres Lilian Vieira van de popgroep Zuco 103 moet binnenkort geopereerd worden aan haar maag. Volgens het management van de groep is de aandoening niet levensbedreigend. Wel is het belangrijk dat Vieira op korte termijn onder het mes gaat. De zangeres zal na haar operatie minstens vier weken moeten herstellen. Alle geplande optredens in oktober, november en de eerste helft van december worden afgelast.

De concerten die de Nederlands-Braziliaanse fusion band in september in Nederland geeft, gaan nog gewoon door. Deze maand verschijnt ook de nieuwe single 'Na Manguiera'. Dit nummer is afkomstig van het derde album 'Whaa!', dat in mei verscheen. Naast de bekende Braziliaanse, jazzy en electronische componenten, zijn op dit album afro-Cubaanse, Ethiopische en West-Afrikaanse invloeden toegevoegd.

De Braziliaanse Vieira kwam in 1989 naar Nederland. Ze studeerde zang aan het conservatorium in Rotterdam. Terwijl ze in Nederland was, intensiveerde ze haar interesse in de Braziliaanse cultuur en tradities en trad ze voornamelijk op met muzikanten die ook opgegroeid waren met de Braziliaanse muziek. Het debuut van Vieira bij Zuco 103 beleefde zij in 1999 met het album 'Outro Lado'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen