Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sterren zetten zich in voor orkaan-slachtoffers

Shownieuws

De Amerikaanse tv-zender NBC zendt vrijdag het benefietconcert 'A concert for hurricane relief' uit. Presentatie is in handen van Leonardo DiCaprio.

Harry Connick Jr, Wynton Marsalis en Tim McGraw, drie beroemde muzikanten die werden geboren in Louisiana, gaan zich op televisie inzetten voor de slachtoffers van de orkaan 'Katrina'. De Amerikaanse tv-zender NBC zendt vrijdag het benefietconcert 'A concert for hurricane relief' uit. De show gaat een uur duren en zal geen reclames tussendoor bevatten. Presentatie is in handen van onder andere filmacteur Leonardo DiCaprio. Dit meldt Reuters.

Country-ster McGraw is 'zeer verdrietig' over de ramp. "Ik vind het vreselijk wat er is gebeurd met de plaats waar ik ben geboren", vertelt hij. "In deze tijden moeten we de krachten bundelen en samenwerken om het leed en de pijn van de slachtoffers te verzachten." Naast McGraw, Marsalis en Connick Jr, heeft ook Jerry Lewis laten weten dat hij een bijdrage levert. Via zijn eigen vereniging (Labor Day Telethon for the Muscular Dystrophy Association) stelt hij een groot bedrag ter beschikking.

Ook MTV en andere zenders als VH1 en CMT willen hun steentje bijdrage voor de slachtoffers. Op 10 september zenden deze zenders een 'Orkaan benefiet-special' uit met artiesten onder wie de groep Green Day, Alicia Keyes, John Mellencamp en The Dave Matthews Band.

De wervelstorm 'Katrina' heeft inmiddels het leven gekost van meer dan tweehonderd mensen en liet tienduizenden mensen dakloos achter. De orkaan, die maandag binnenkwam via de Amerikaanse kust, heeft al biljoenen dollars aan schade gemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen