Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lifestyle-goeroe Martha Stewart is weer vrij

Shownieuws

Het huisarrest van Martha Stewart is afgelopen. De elektronische enkelband van de lifestyle-goeroe is woensdagnacht om 00.05 verwijderd.

Het huisarrest van Martha Stewart is afgelopen. De elektronische enkelband van de Amerikaanse lifestyle-goeroe is woensdagnacht om 00.05 uur verwijderd. Stewart zat haar huisarrest uit vanwege het handelen in aandelen met voorkennis. Voor dit misdrijf heeft ze ook vijf maanden in de gevangenis gezeten.

De 64-jarige Stewart vertelde eerder die dag dat ze met 'nerveuze opgewondenheid' er naar uitkeek om het ding te verwijderen. De lifestyle-goeroe mocht het apparaatje zelf van haar enkel halen. De elektronische rubberband moet donderdag ingeleverd worden bij de autoriteiten. Het huisarrest van Stewart duurde vijf maanden en drie weken.

Hiermee is Stewart verlost van wat ze zelf een 'verschrikkelijke' gevangenschap noemde. Stewart moest vijf dagen per week in haar huis op haar landgoed in Katonah blijven. De andere twee dagen mocht zij haar landgoed verlaten om boodschappen te doen of om naar de kerk te gaan. Iedere beweging van Stewart werd elektronisch gevolgd. Tijdens een chat-sessie met fans zei ze over de enkelband: "Ik hoop dat niemand van jullie ook zo'n ding hoeft te dragen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen