Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Julia Roberts maakt debuut op Broadway

Shownieuws

Filmactrice Julia Roberts maakt volgend jaar haar debuut op Broadway. Ze zal te zien zijn in het stuk 'Three days of rain'. Volgens Roberts komt een droom uit.

Filmactrice Julia Roberts maakt volgend jaar haar debuut op Broadway. Ze zal te zien zijn in het stuk 'Three days of rain'. Volgens Roberts komt daarmee een droom uit. "Tegen de tijd dat het zover is ben ik vast verstijfd van angst", vertelt de actrice aan de New York Times. "Maar die angst komt voor een groot deel voort uit pure opwinding."

Het toneelstuk gaat twaalf weken lopen en start in maart onder regie van Joe Mantello. De regisseur is ervan overtuigd dat Roberts een 'perfecte prestatie' zal neerzetten, ondanks dat zij nog nooit eerder op de planken heeft gestaan. "Ik weet zeker dat ze het kan. Ik wilde heel graag dat Julia inzag dat dit het juiste stuk voor haar is", zegt hij. "Het stuk is geweldig en ik weet zeker dat ze gaat uitblinken op toneel."

'Three days of rain' was in 1997 al te zien in de 'Manhattan Theater Club' in New York. Maar op Broadway is het stuk nooit eerder vertoond. 'Three days of rain' gaat over een broer, een zus en een vriend van de familie, die een relatiegeheim van hun ouders onderzoeken. De acteurs spelen in het eerste deel de kinderen en in het tweede deel de ouders. Wie de mannelijke rollen gaan spelen is nog niet bekend.

De dramatische opbouw is de belangrijkste reden dat Julia Roberts 'ja' zei tegen het toneelstuk. "Toen ik het script las was dat hetgeen wat mij het meest aansprak. Ik ben gek op gecompliceerde verhaallijnen", legt Roberts uit. "Ik vind het een uitdaging om eerst een leeftijdgenoot te spelen en daarna een moeder."

De repetities voor het toneelstuk beginnen in februari in New York. Het is niet de eerste keer dat een bekende filmacteur gevraagd wordt voor een rol op Broadway. Eerder waren Denzel Washington te zien in 'Julias Caesar', Jessica Lange in 'The glass menagerie' en Kathleen Turner in 'Who's afraid of Virgina Woolf'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen