Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Memorabilia John Lennon geveild

Shownieuws

Memorabilia van John Lennon zijn donderdag in Londen geveild. De handgeschreven tekst van 'All you need is love' werd voor 900 duizend euro verkocht.

Een collectie van memorabilia van John Lennon ter waarde van 1,7 miljoen euro zijn donderdag in Londen geveild. Kindertekeningen, handgeschreven songteksten, jasjes, zonnebrillen en zelfs meubilair van de 'Beatle' gingen onder de hamer. De meest waardevolle items zijn de afgelopen 25 jaar door een anonieme Amerikaanse verzamelaar bij elkaar gesprokkeld.

Het pronkstuk van de veiling was de handgeschreven tekst van 'All you need is love'. De tekst viel na een tv-optreden van The Beatles in 1967 van de muziekstandaard van Lennon en werd door een medewerkster van het programma opgeraapt en veilig bewaard. De tekst ging voor 900 duizend euro onder de hamer. Een expert noemde het blad 'de heilige graal onder de Beatles songteksten' en zei dat het elke cent waard is.

Memorabilia afkomstig van de Beatles zijn zeer geliefd onder rockverzamelaars. Toch zijn niet alle veilingen met spullen van de band een succes. Zo werd vorig jaar een handtekening van Lennon die hij vlak voor zijn dood tekende, verkocht voor de minimum prijs van 'slechts' 118 duizend euro.

Volgens kenners was deze veiling echter de kers op de taart. "Er zitten een paar ware museumstukken tussen. Deze spullen zijn onderdeel van de geschiedenis", aldus een verzamelaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen