Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tineke Schouten verwerkt prinses Alexia in haar show

Shownieuws

Cabaretière Tineke Schouten heeft prinses Alexia, de tweede dochter van Willem Alexander en Maxima, verwerkt in haar theatershow 'Spiksplinternieuw'.

Cabaretière Tineke Schouten heeft Prinses Alexia, de tweede dochter van prins Willem Alexander en prinses Maxima, verwerkt in haar theatershow 'Spiksplinternieuw'. Maxima was al een typetje in haar nieuwe show. "Zij komt nu voorbij met de kindertjes. We houden de show altijd actueel", vertelt Schouten in een interview met RTV-Utrecht.

De typetjes zijn min of meer het handelsmerk geworden van de 51-jarige cabaretière. Er zijn personages die zij compleet verzint, maar ook zijn er een aantal gebaseerd op mensen uit het dagelijkse leven. "Sommige typetjes ken ik al van kinds af aan. Die heb ik bijvoorbeeld gezien in de bus of op een feestje en deed ik dan na", legt ze uit. "Maar ik doe ook wel verzonnen types zoals de 06-dame uit mijn vorige show."

Schouten zit ondertussen al 35 jaar in het theatervak. Sinds haar doorbraak in de jaren tachtig zijn haar shows vrijwel altijd uitverkocht."Ik denk dat het komt omdat ik niet zo gek veel voor tv heb gedaan", legt Tineke uit. "Als je heel veel op tv komt dan denken de mensen misschien dat ze niet meer naar het theater hoeven te komen."Volgens Schouten heeft het blijvende succes ook te maken met haar team. "Wij werken met zeven muzikanten en zes mensen achter de schermen keihard aan de shows. We proberen altijd weer dingen te verbeteren."

Hoewel het in de shows van Schouten vooral draait om een 'avondje lachen', wil zij ook haar serieuze kant wel eens laten zien. "Iedere show probeer ik er toch weer een aantal serieuze liedjes in te stoppen. Maar dan ben je twee maanden bezig en dan sneuvelt er weer een mooi liedje", legt Tineke uit. Toch is zij er niet treurig onder. "Als ik dingen sta te doen waar het publiek niet op zit te wachten, boeit het mij ook niet meer. Het is een wisselwerking."

De theatershow 'Spiksplinternieuw' is tot eind mei 2006 in de grote zalen in Nederland te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen