Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Literaire hangplek op 'De Parade' Amsterdam

Shownieuws

Het mobiele theaterfestival 'De Parade' in Amsterdam krijgt een literaire hangplek. Het festival gaat vrijdag in de hoofdstad van start.

Het mobiele theaterfestival 'De Parade' in Amsterdam krijgt net als Rotterdam, Den Haag en Utrecht een literaire hangplek. Het festival gaat vrijdag in de hoofdstad van start. Dagelijks lezen twee schrijvers voor uit eigen werk in de zogenoemde 'Schrijverstoren'. Optredens zijn er onder anderen van Ronald Giphart, Spinvis, Jules Deelder, Hugo Borst en Wilfried de Jong.

Bezoekers kunnen een hoofdtelefoon opzetten in de toren, die gevestigd is in het Brandpaviljoen midden op het Paradeterrein. Daar kunnen de bezoekers via een hoofdtelefoon luisteren naar verhalen, columns en gedichten.

De voorstelling duurt per schrijversduo twintig tot dertig minuten. Na afloop van iedere voordracht worden boeken verkocht en signeren de auteurs. De 'Schrijverstoren' is een initiatief van Lieke Timmermans en Willem van Zeeland. Zij maakten eerder schrijversprogramma's voor onder meer 'Lowlands', 'Tivoli' en 'De Melkweg'.

'De Parade' is een twee maanden lang durend mobiel theaterfestival, waarbij de voorstellingen in tenten worden gespeeld. Het festival bestaat dit jaar vijftien jaar. 'De Parade' trekt door Nederland en het buitenland en strijkt neer in parken en op pleinen van een stad. Afhankelijk van de hoeveelheid publiek blijft 'De Parade' tien of zeventien dagen in een stad. Het festival biedt een programma met onder meer theater, dans, muziek en kunst.

'De Parade 2005' startte op 16 juni in Rotterdam en reisde daarna naar Den Haag en Utrecht. Tot en met 14 augustus heeft het festival het kamp opgeslagen in het Martin Luther King Park in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen