Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Academy heeft extra tijd om te stemmen

Shownieuws

De leden van de Academy hebben een week langer de tijd om te bepalen wie ze willen nomineren voor een Oscar. De show zou anders overlappen met de Winterspelen.

Het gaat een week langer duren voor bekend wordt wie worden genomineerd voor een Oscar. De leden van de 'Academy of motion pictures of arts and sciences' hebben langer de tijd om te bepalen wie ze willen nomineren. De Oscaruitreiking van volgend jaar vindt een week later plaats, omdat de organisatie de show niet wil laten overlappen met het einde van de Olympische Winterspelen in Italië, meldt BBC News.

Op 21 januari moeten de stemmen zijn uitgebracht. Tien dagen daarna worden de genomineerden bekendgemaakt. Verwacht wordt dat de uitreiking van de Golden Globes, na de Oscars de meest prestigieuze filmprijzen van de Verenigde Staten, de stemming beïnvloedt. Vorig jaar zat één dag tussen de uitreiking van de Golden Globes en de deadline van de Oscarstemmers. Deze keer zitten er zes dagen tussen.

De stemmers moeten zich aan een aantal regels houden. Zo mogen ze bijvoorbeeld geen film bekijken in een gewone bioscoop en hebben ze via internet gelimiteerde toegang tot informatie over films, zoals recensies en previews. De Oscaruitreiking vindt volgend jaar plaats op 5 maart in Los Angeles.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen