Kies je favoriete radiostation

Dossiers

AKO-Literatuurprijs opnieuw in 'RTL Boulevard'

Shownieuws

De shortlist en de winnaar van de AKO-Literatuurprijs worden ook dit jaar bekendgemaakt in 'RTL Boulevard'. Oud-minister Hans Dijkstal heeft de eer.

De shortlist en de winnaar van de AKO-Literatuurprijs worden ook dit jaar bekendgemaakt in het televisieprogramma 'RTL Boulevard'. Oud-minister Hans Dijkstal maakt als voorzitter van de jury vrijdag telefonisch live de namen bekend van de kanshebbers. Hij vertelt volgende maand in het programma ook wie de winnaar is. Vorig jaar maakte oud-politicus Paul Rosenmöller de winnaar van de prijs in het programma bekend.

De prijs, die bedoeld is ter bevordering van de Nederlandse letterkunde, wordt elk jaar door de Stichting AKO Literatuur Prijs uitgereikt. Dijkstal noemt in het programma zeker drie en maximaal zes titels. Vanaf maandag zendt 'RTL Boulevard' de gefilmde schrijversportretten uit over de genomineerde auteurs. De winnaar wordt op 14 oktober bekendgemaakt.

Vorig jaar won Arnon Grunberg de prijs met zijn roman 'De asielzoeker'. Hij won de prijs ook in 2000 met het boek 'Fantoompijn'. Aan de literatuurprijsprijs is vijftigduizend euro verbonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen