Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kate Moss wint zaak tegen Britse krant

Shownieuws

Kate Moss heeft de zaak tegen de Britse krant Sunday Mirror gewonnen. In de krant stond dat Moss een overdosis cocaïne had gebruikt. Het verhaal was verzonnen.

Supermodel Kate Moss heeft een rechtszaak tegen de Britse krant Sunday Mirror gewonnen. Dat maakte de advocaat van Moss woensdag bekend. De krant publiceerde in januari een artikel waarin stond dat Moss tijdens een bezoekje aan Barcelona in 2001 zoveel cocaïne had gebruikt, dat ze het bewustzijn verloor en gereanimeerd moest worden.

Moss vond het artikel beledigend en schadelijk voor haar carrière, los van het feit dat het incident nooit zou zijn gebeurd. "De aantijgingen zijn onwaar", zegt haar advocaat Gerard Tyrrell. Hij voegt daaraan toe dat de uitgever van de krant akkoord is gegaan met publicatie terwijl hij wist dat het verhaal was verzonnen.

Juridisch adviseur Philip Conway van de Sunday Mirror heeft toegegeven dat de aantijgingen tegen het model verkeerd waren. Hij heeft namens de krant zijn excuses aangeboden voor de stress en schaamte die het artikel haar heeft toegebracht. Een schadevergoeding van een nog onbekend bedrag zal aan het model worden overgemaakt.

De 31-jarige Moss was overigens niet aanwezig bij de uitspraak.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen