Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Komedieschrijver Danny Simon (86) overleden

Shownieuws

Komedieschrijver Danny Simon is dinsdag overleden aan de gevolgen van een beroerte. Dat maakte zijn broer Neil Simon woensdag bekend.

Komedieschrijver Danny Simon is dinsdag overleden aan de gevolgen van een beroerte. Dat maakte zijn broer Neil Simon woensdag bekend. De broers Simon werden in de jaren vijftig bekend door de teksten die ze schreven voor de tv-klassieker 'Your show of shows'. Danny Simon is 86 jaar geworden.

'Your show of shows' was een Saturday Night Live-achtige show met komische sketches. Voor het programma werkte Simon samen met legendarische komedieschrijvers als Mel Brooks, Larry Gelbart en Woody Allen. "Alles wat ik over komedie heb geleerd, heb ik geleerd van Danny Simon", loofde Allen hem ooit.

Ook Neil Simon heeft dankbaar gebruik gemaakt van de kwaliteiten van zijn broer. "Hij maakte iedereen aan het lachen", zegt hij in een verklaring over het overlijden van Danny. "In ten minste tien van mijn toneelstukken heb ik hem als personage gebruikt. En ik weet zeker dat ik hem nog veel vaker zal laten voorbijkomen."

Danny Simon werd in 1918 geboren in de wijk de Bronx in New York. Naast zijn werk als komedieschrijver gaf hij workshops aan universiteiten door het hele land. Hij had twee kinderen en twee kleinkinderen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen