Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlands Film Festival eert Van Gogh

Shownieuws

Theo van Gogh wordt op het 25ste filmfestival geëerd met de vertoning van al zijn films. Sinds de moord vorig jaar is zijn werk nog niet in samenhang vertoond.

Theo van Gogh wordt op het 25ste Nederlands filmfestival in Utrecht geëerd met de vertoning van al zijn films. Sinds de moord op de cineast op 2 november vorig jaar is zijn werk nog niet eerder in samenhang vertoond.

Naast de dertien bioscoopfilms van Van Gogh worden ook drie tv-producties van hem vertoond. Een van die producties is 'Blind Date' waar hij in 1996 twee Gouden Kalveren voor ontving. De film 0605 en de tv-serie 'Medea' zijn dit jaar geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie, aangezien deze na de vorige editie van het festival gereed zijn gekomen.

Ook presenteert het festival de wereldpremière van 'Ter ziele' , een reeks door Theo van Gogh geschreven en geregisseerde dialogen die zijn opgenomen in de zomer van vorig jaar.

Het Film Festival viert van 28 september tot en met 7 oktober 2005 het 25-jarig bestaan. Naast aandacht voor Van Gogh is er een jubileumretrospectief, de reünie van Gouden Kalf-winnaars en een jubileumconcert 'De avond van het Nederlandse filmlied'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen