Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Grote 'knal' voor Rolling Stones

Shownieuws

Het nieuwe album van de Rolling Stones heet 'A Bigger Bang' en ligt op 6 september in de winkels. Het is het eerste album van de band in acht jaar.

Het nieuwe album van de Rolling Stones heet 'A Bigger Bang' en ligt op 6 september in de winkels. Het is het eerste album van de band in acht jaar. Op 'A Bigger Bang' zijn uitsluitend nieuwe nummers te horen. Mick Jagger en Keith Richards zijn afgelopen herfst begonnen met schrijven en later met Charlie Watts en Ron Wood de studio ingedoken voor de opname. Het is het langste studioalbum van de Stones sinds 'Exile on Main Street' uit 1972.

Op de nieuwe plaat staan zestien nummers die door de band zelf als 'krachtige rock en blues' worden beschreven. De titel van de plaat heeft te maken met de fascinatie van de band met het ontstaan van het heelal door de oerknal, 'the big bang', zo schrijft de band op hun website.

De Stones gaan ook toeren ter promotie van de nieuwe cd. Op 21 augustus beginnen zij een wereldwijde tour is Boston. Na de Verenigde Staten reizen ze door naar Canada, Mexico en Zuid-Amerika. Daarna doet de band Azië aan en sluit de tour af in Europa in de zomer van 2006. Of ze Nederland ook aandoen is nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen