Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Breukhoven doet 'Vanessa' herleven

Shownieuws

Connie Breukhoven laat nog één keer haar alterego Vanessa uit de jaren tachtig herleven. Op de 'Gaypride' op 6 augustus geeft de zangeres een eenmalig optreden.

Zakenvrouw Connie Breukhoven laat nog één keer haar alterego Vanessa uit de jaren tachtig herleven. Op de 'Gaypride' op 6 augustus geeft de zangeres een eenmalig optreden op de Amstel in Amsterdam. Maar dat doet zij alleen als het mooi weer is. Het initiatief komt van haar oude fanclubvoorzitter Marc van der Linden, tegenwoordig hoofdredacteur van weekblad 'Weekend'.

De liedjes van Breukhoven genieten nog altijd een grote populariteit binnen de homoscene. De vrouw van Free Record-Shop-eigenaar Hans Breukhoven, zingt tijdens de 'Pride' drie van haar grote hits uit de jaren tachtig: 'Upside down', 'Dynamite' en 'Cheerio'.

Na een carrière als fotomodel start Connie Witteman in 1981 een zangcarrière onder de naam Vanessa. Ze beleeft in 1982 haar doorbraak met het liedje 'Upside down'. Van deze single verkocht de zangeres meer dan 157.000 exemplaren. In het zelfde jaar kreeg zij ook een rol naast André van Duin in de film 'De Boezemvriend'.

Haar carrière als zangeres raakt na 1984 in een rustig vaarwater. Ze trouwt in 1987 met Hans Breukhoven ze adopteren, naast haar eerder geadopteerde dochter Constanza, drie kinderen Marvin, Shanna en Jordy. In 1995 blaast ze haar zangcarrière nieuw leven in met het album 'I'm here for you'. De laatste jaren is Breukhoven voornamelijk bekend als eigenaresse van de 'New fill kliniek' in Den Haag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen