Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jodie Foster na tien jaar weer in regisseursstoel

Shownieuws

Jodie Foster zal voor de film 'Sugar kings' voor het eerst in tien jaar de regisseursstoel beklimmen. In 1995 regisseerde de actrice voor het laatst een film.

Jodie Foster zal voor de film 'Sugar kings' voor het eerst in tien jaar de regisseursstoel beklimmen. In 1995 had de actrice met 'Home for the holiday' voor het laatst de regie van een film in handen, meldt Hollywoodreporter.

'Sugar kings' is een drama over een pas afgestudeerde advocate die een machtige suikerbaron wil aanklagen wegens exploitatie van migrantenwerkers. Foster wil de uiteindelijk versie van het script afwachten voordat ze toezegt zelf ook een van de rollen in de film op zich te nemen.

Het plot van 'Sugar kings' is gebaseerd op een artikel dat in 2001 in het Amerikaanse blad Vanity Fair verscheen. De schrijfster van het artikel, Marie Brenner, schreef in datzelfde blad ooit een stuk over de tabaksindustrie waar de film 'The Insider', met Al Pacino en Russell Crowe, op is gebaseerd. Die productie kreeg in 1999 zeven oscarnominaties, waaronder die voor beste film; geen van die nominaties werd echter verzilverd.

Ondanks haar regieambities heeft Foster haar werk als actrice niet links laten liggen. Ze is momenteel druk bezig met de opnames van Spike Lee's roofovervaldrama 'The inside man'. Daarin zullen ook Denzel Washington en Clive Owen te zien zijn. In september komt 'Flightplan' uit, een film van Walt Disney waarin Foster een hysterische moeder speelt die op zoek is naar haar verdwenen dochter.

Foster, die haar carrière op 2-jarige leeftijd begon met rolletjes in reclames, brak in 1976 door met haar rol van prostituee in 'Taxi driver'. Haar regiedebuut maakte ze in 1991 met 'Little man tate'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen