Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ricky Martin wil eind aan vooroordelen

Shownieuws

Zanger Ricky Martin wil een einde maken aan vooroordelen over Arabische jongeren. "Ik zal me namens jullie uitspreken," zei de zanger uit Puerto Rico.

Zanger Ricky Martin wil een einde maken aan vooroordelen over Arabische jongeren. Dat zei hij maandag tijdens een congres waar jongeren uit zestien verschillende, voornamelijk Arabische, landen aanwezig waren. "Ik beloof dat ik me namens jullie zal uitspreken", zei de zanger. De jongeren zegen te vrezen te worden bestempeld als terroristen.

Het jongerencongres, waar vrede en begrip voor andere culturen centraal stonden, is een jaarlijks initiatief van de Jordanese koningin Noor, die van Amerikaanse afkomst is. Martin is ambassadeur van het Kinderfonds van de Verenigde Naties en heeft een eigen organisatie, de Ricky Martin Foundation, die zich onder meer inzet voor kinderen die door de tsumani wees zijn geworden. Hij zegt niet thuis te kunnen zitten en niets aan de ellende in de wereld te doen.

Volgens Martin is hij zelf ook het slachtoffer van stereotypes. "Ik kom uit Latijns-Amerika en in sommige landen denken ze dat wij allemaal 'losers' en drugskoeriers zijn. Dat is generaliseren en dus niet eerlijk", vindt de in Puerto Rico geboren Martin. De zanger heeft bekendgemaakt volgend jaar mei te beginnen aan een tournee door het Midden-Oosten en Noord-Afrika om zo de Arabische cultuur beter te leren kennen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen