Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Glennis Grace wil John Ewbank

Shownieuws

Glennis Grace wil alleen voor een tweede keer meedoen aan het Songfestival als John Ewbank, de vaste schrijver van Borsato, een nummer voor haar schrijft.

Glennis Grace wil alleen voor een tweede keer meedoen aan het Songfestival als John Ewbank, de vaste schrijver van Marco Borsato, een nummer voor haar schrijft."Ik weet niet of ik überhaupt ooit nog wel mee wil doen. Maar als John een liedje schrijft, zeg ik meteen 'ja'", vertelt zij aan Novum Nieuws. "Sowieso is het mijn grote droom om ooit met hem te werken. Maar ik durf hem niet te bellen."

De 27-jarige zangeres, die dit jaar in de halve finale van het Eurovisie Songfestival strandde met haar liedje 'My impossible dream', heeft nog meer dromen. "Het klinkt misschien heel cliché, maar ik hoop dat de oorlog eens ophoudt", vertelt Glennis. Daarnaast wil ze nog 'heel graag' een keer een concert geven, gratis en voor niets, voor de mensen in een arm land.

Lang heeft de Amsterdamse zangeres niet getreurd om haar tegenvallende score in Kiev. De optredens in Nederland zijn volgens haar verdubbeld. Maar ook het buitenland lijkt te lonken naar Glennis. "Het festival heeft voor mij deuren geopend in Griekenland en Spanje. Dat is een goed begin", legt ze uit. Vooral de gay-scène in alle landen zijn 'dol' op haar. "Ik was al populair in die scène, maar nu gaat het helemaal loos."

Glennis hoopt dat haar nieuwe single 'Shake up the party', die vorige week uitkwam, een nummer één -hit gaat worden. "Als ik die nummer één-hit niet krijg, dan krijg ik de Heineken Music Hall niet vol", legt ze uit. De zangeres heeft een optie geplaatst voor een groot concert in november. "Je kunt niet vanuit het niets zo'n hal vullen. Of de mensen moeten zo met me begaan zijn en massaal naar mijn concert komen", zegt ze lachend.

De Griekse Songfestival winnares Helena Paparizou wil de zangeres eventueel uitnodigen voor een gastoptreden tijdens haar concert. Glennis trok in Kiev veel met Paparizou op. "Zij is heel lief en aardig. Ik heb ook altijd gezegd dat zij het festival zou gaan winnen", roept Glennis. "Ik heb nog steeds contact met haar. We bellen of sms-sen af en toe."

Haar songfestivalavontuur heeft de zangeres volgens eigen zeggen in een paar maanden tijd volwassen gemaakt. "Ik zit al vanaf kinds af aan in dit vak en ik werd vaak geleefd. Er zijn veel adders in dit vak. Maar na de afgelopen periode is er niemand die mij nog in de maling kan nemen", vertelt Glennis. De zangeres is 'zeer gelukkig' met het feit dat heel Nederland haar heeft gesteund na het mislukte avontuur in de Oekraine. "Eindelijk heb ik een beetje de waardering gekregen waar ik al jaren voor werk."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen