Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Charlie' behoudt toppositie

Shownieuws

'Charlie and the chocolate factory', behoudt dit weekend zijn toppositie in de Amerikaanse box office. De film heeft nu in totaal 95 miljoen euro opgebracht.

'Charlie and the chocolate factory', behoudt dit weekend zijn toppositie in de Amerikaanse box office. De verfilming van het beroemde boek van Roald Dahl door excentriekeling Tim Burton, bracht in zijn tweede weekend 23,4 miljoen euro op. In totaal heeft de film nu 95 miljoen euro binnengehaald.

Ook in Nederland doet 'Charlie' het goed. De film ging hier vorige week woensdag in première en heeft in totaal ruim 600 duizend euro opgeleverd. Daarmee staat de film, met Jonny Depp als chocolatier Willy Wonka in de hoofdrol, in Nederland eveneens bovenaan de lijst. Op de tweede plek staat Steven Spielbergs 'War of the worlds'. Die film bracht dit weekend 350 duizend euro op wat de totale opbrengst in Nederland op ruim 3 miljoen euro brengt.

Hoe hoog dat bedrag ook mag lijken, vergeleken bij de 172,5 miljoen euro die de film dit weekend in Amerika ophaalde is het een schijntje. 'War of the worlds' is nu al de tweede meest winstgevende film van dit jaar, achter 'Star wars: episode III', met een totale opbrengst van 311 miljoen.

De grote teleurstelling van dit weekeend was 'The island' met Ewan McGregor en Scarlett Johansson. Zij spelen klonen die ontsnappen uit een bedrijf dat handelt in lichaamsdelen. Regisseur Bay kreeg voor deze film betere kritieken dan hij gewend was maar zijn trouwe schare fans liet het massaal afweten. 'The island' eindigde dit weekend met een opbrengst van 10 miljoen euro op de vierde plaats in de Amerikaanse box office.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen