Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Zoop in Afrika' bekroond met Gouden Film

Shownieuws

Vandaag passeert de honderdduizendste bioscoopbezoeker de kassa voor 'Zoop in Afrika'. De spannende avonturenfilm wordt daarom bekroond met de Gouden Film.

Vandaag passeert de honderdduizendste bioscoopbezoeker de kassa voor 'Zoop in Afrika'. De spannende avonturenfilm wordt daarom al in zijn tweede week bekroond met de Gouden Film. De cast neemt donderdag 28 juli om 15.00 uur de prijs in ontvangst in bioscoop Utopolis in Almere.

Regisseur Johan Nijenhuis is zeer tevreden over het resultaat: "Ik was al blij met de goede recensies en met de enthousiaste reacties van de bezoekers. Maar dat we zo snel de honderdduizend bezoekers zouden halen, maakt het plaatje compleet!"

Nijenhuis heeft er nooit een geheim van gemaakt de succesvolle kinderfilm 'Kameleon 2' te willen verslaan. Die werd al na acht dagen bekroond met de Gouden Film en heeft in totaal al meer dan een miljoen euro opgebracht. 'Kameleon 2' ging twee weken voor 'Zoop in Afrika' in première. Hoewel 'Zoop' iets langzamer op gang lijkt te komen, bestaat de kans dat de film alsnog meer bezoekers zal trekken dan de grote concurrent.

De speelfilm 'Zoop in Afrika' is voortgekomen uit de populaire dagelijkse televisieserie Zoop. Deze serie gaat over een groep jongeren die in een dierentuin woont, waar zij een opleiding krijgen tot dierenverzorger. In de film gaan de 'rangers' in de zomervakantie via een uitwisselingsprogramma naar het kleurrijke Afrika. Ze mogen meehelpen in het Wildpark om bedreigde diersoorten te verzorgen en te beschermen.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend, wanneer voor een Nederlandse speelfilm of documentaire tijdens de roulatie respectievelijk honderdduizend en 400 duizend bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die tienduizend bioscoopbezoekers hebben getrokken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen