Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe cd Lene Marlin is 'toeval'

Shownieuws

Het nieuwe album van Lene Marlin kwam bij 'toeval' tot stand. Haar platenmaatschappij verwachtte demo's, maar toen was de nieuwe cd 'Lost in a moment' al af.

Het nieuwe album van zangeres Lene Marlin kwam 'in het geheim' en bij 'toeval' tot stand. Op het moment dat de platenmaatschappij demo's van haar verwachtte, was de nieuwe cd 'Lost in a moment' al klaar. "Ik wilde niet dat iemand zich met het album zou bemoeien. Ik wilde het op mijn manier doen en niet onderworpen worden aan een deadline", vertelt de zangeres aan de Vlaamse showbizzsite.

De 24-jarige zangeres, die in 1999 in Europa doorbrak met de single 'Sitting down here', schreef de elf liedjes op haar nieuwe cd zelf. Niet alle liedjes zijn volgens haar autobiografisch. "Ik ben een denker. Ik vind inspiratie in allerhande dingen. Ik schrijf veel over mijn omgeving", legt ze uit. "Als liedjesschrijver is het makkelijk om je te verplaatsen in situaties die je niet noodzakelijk zelf beleefd moet hebben."

Ondanks het blootgeven van zichzelf in sommige van haar songs is de Noorse Marlin 'erg gesteld' op haar privé-leven. "Ik vind dat ik al zoveel van mezelf bloot geef in mijn teksten, dat ik een duidelijke grens wil trekken tussen mijn publieke en privé-leven", zegt ze.

Marlin heeft niet altijd inspiratie voor het schrijven van nieuwe songs. "Soms schrijf ik een hele maand niets. Een lied kun je niet dwingen. Het kan je invallen, overal en altijd", vertelt Marlin. "Alles hangt af van de inspiratie van het moment." Inspiraties komen ook van haar muzikale voorbeelden, zoals U2, Coldplay en Sheryl Crowe.

Marlin's debuutalbum 'Playing my game' uit 1999 ging 1,8 miljoen keer over de toonbank. Vier jaar later volgde haar tweede, minder succesvolle, album 'Another day'. Op haar nieuwe cd werkt de Noorse zangeres samen met het productietrio 'Stargate'. Het trio produceerde eerder voor artiesten als Mariah Carey, Mary J Blidge en Cher.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen