Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Overkill aan horrorfilms schrikt af

Shownieuws

Horrorfilms die de afgelopen tijd zijn uitgekomen hebben het slecht gedaan in de bioscoop. Zelfs 'House of wax' met Paris Hilton bracht maar een schijntje op.

Alle horrorfilms die de afgelopen tijd zijn uitgekomen hebben het slecht gedaan bij de bioscoopbezoeker. Zelfs goed gepromote films als 'House of wax', met Paris Hilton, en 'Dark water', met Jennifer Connelly, brachten tegen alle verwachtingen in maar een schijntje op van wat werd verwacht.

Filmmaatschappijen vragen zich af of het horrorgenre zijn beste tijd heeft gehad. Volgens de producent van het succesvolle 'Texas chainsaw massacre' uit 2003 zijn er gewoon niet echt goede films gemaakt. "Daardoor gaan hele mooie dingen verloren", vindt hij. Zelf is hij vol goede moed bezig met de voorbereiding op een remake van 'The hitcher', een horrorsucces uit 1980.

Vorig jaar winter ging het allemaal nog voorspoedig met de horror. Films als 'Hide and seek' en 'Boogeyman' brachten ongeveer 45 miljoen euro op. De enge-film-industrie is normaalgesproken erg winstgevend. De budgetten zijn laag zijn en de opbrengsten met een beetje succes al snel hoog.

Toch blijkt dat de overkill aan horrors, waaronder veel remakes van Japanse films, het publiek enigszins afschrikt. New Line Cinema, de productiemaatschappij die groot is geworden door horrorfilms, heeft laten weten zich voorlopig even niet aan het genre te wagen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen