Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Optreden Albert West in Afghanistan gaat door

Shownieuws

Het optreden van zanger Albert West voor Nederlandse militairen in Afghanistan gaat door. Maandag zijn de besprekingen met het ministerie van Defensie.

Het optreden van zanger Albert West voor Nederlandse militairen in Afghanistan gaat door. Maandag zijn de besprekingen met het ministerie van Defensie. "We gaan praten", zegt West tegen Novum Nieuws. "Er komt veel bij zo'n reis kijken. De veiligheid moet besproken worden en er moet natuurlijk geluid mee. De intentie is van beide kanten aanwezig, dus het moet gaan lukken."

De aanleiding voor het optreden is het succes van de videoclip van de single 'Amarillo' van West. De Nederlandse militairen maakten een clipje bij het nummer en via internet werd de clip in korte tijd zeventigduizend keer bekeken. "Toen ik dat hoorde, vond ik dat ik er dan ook naartoe zou moeten en Defensie reageerde meteen positief", vertelt West.

Met de single 'Amarillo' staat de 56-jarige zanger inmiddels in de top-twintig van de Mega Top 100 en daarmee maakt hij een comeback. De zanger en het nummer zijn bijna dagelijks te horen in een tv-commercial van een biermerk. "Het reclamebureau vond de combinatie Albert West en Bavaria de juiste. Het stond al vast dat het liedje 'Amarillo' zou gaan worden", zegt West. "Dit liedje kleeft al jaren aan mij. Ik heb het zelfs in 1988 ooit opgenomen in duet met de originele zanger Tony Christie."

De zanger, die dit jaar 36 jaar in het muziekvak zit, heeft het dankzij zijn huidige succes weer 'drukker dan ooit' en 'weet niet wat hem overkomt'. "Dit is voor mij puur toeval. Als ik 's avonds in mijn bedje lig dan bedank ik de lieve heer", zegt West met een glimlach. "Dit is zo'n mazzel. Ik ga dit nieuwe succes eerst inhaleren en een maand erna kijk ik nog even terug naar deze periode."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen