Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Clooney en Paltrow op filmfestival Venetië

Shownieuws

George Clooney, Gwyneth Paltrow en Matt Damon zijn aanwezig op het 62e filmfestival in Venetië. Het filmfestival begint woensdag en duurt tot 10 september.

George Clooney, Gwyneth Paltrow en Matt Damon zijn enkele van de sterren die aanwezig zijn op het 62e filmfestival in Venetië. Dat meldt de BBC. Het internationale filmfestival begint woensdag en duurt tot 10 september.

De martial arts-film 'Seven swords' uit Hong Kong is de openingsfilm. Het festival sluit af met de film 'Perhaps love', de eerste filmmusical die in China is geproduceerd in veertig jaar tijd. De Italiaanse actrice Stefania Sandrelli en de Japanse animatie-regisseur Hayao Miyazaki nemen tijdens het festival een speciale Gouden Leeuw in ontvangst.

Negentien films dingen mee naar de eerste prijs in de competitie van het Italiaanse festival. De films 'Goodnight and good luck', geregisseerd door George Clooney, 'Proof' van Gwyneth Paltrow en Terry Gilliams 'The brothers Grimm' zijn kanshebbers. Matt Damon is aanwezig in Venetië om deze laatste film te promoten.

Films die ook in de race zijn voor de prijs zijn onder meer 'The constant gardener' met Ralph Fiennes, De musical 'Romance and cigarettes', met Kate Winslet, en Ang Lee's western 'Brokeback Mountain'.

Björk maakt dit jaar op het festival haar comeback als actrice. De 39-jarige popster uit IJsland is te zien in de film 'Drawing restraint 9', geregisseerd door haar man Matthew Barney. Björk won vijf jaar geleden met haar rol in de film 'Dancer in the dark', de award voor beste actrice op het festival van Cannes. Sindsdien heeft zij niet meer in een film geacteerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen