Kies je favoriete radiostation

Dossiers

John Leguizamo gaat levens redden in 'ER'

Shownieuws

Acteur John Leguizamo gaat onderdeel uit maken van het team televisiedokters dat levens redt in de ziekenhuisserie 'ER'.

Acteur en komiek John Leguizamo gaat onderdeel uit maken van het team televisiedokters dat levens redt in de ziekenhuisserie 'ER'. De populaire serie over de eerste hulp van een ziekenhuis in Chicago begint dit najaar aan het twaalfde seizoen. Dit meldt de Amerikaanse zender NBC.

De Colombiaanse acteur speelt de rol van dokter, maar verder zijn er geen details bekend gemaakt over de verdere invulling van zijn karakter. Leguizamo zou volgens NBC getekend hebben voor twaalf afleveringen van 'ER'. Hij zou een 'terugkerend karakter' worden in plaats van een vast onderdeel van het team.

Maar TV Guide Magazine meldt dat de 41-jarige Leguizamo in de voetsporen treedt van de 'ER'-steracteur Noah Wyle. Hij speelde de rol van dokter John Carter en verliet het afgelopen seizoen de serie. Hij was de enige acteur van de originele cast uit 1994 die nog in de serie te zien was.

Leguizamo was vorig jaar te zien in de film 'Cronicas', waarin hij als televisieverslaggever naar Ecuador werd gestuurd om een seriemoordenaar op te sporen. Hij was eerder te zien in onder andere 'Carlito's way', 'Summer of Sam' en 'Moulin rouge'. Ook ontving hij twee Tony nominaties. Deze belangrijke Amerikaanse theaterprijs kreeg hij voor zijn one-man show 'Freak' op Broadway.

Eerder werd ook bekend dat actrice Kristen Johnston in het komend seizoen van 'ER' als dokter haar opwachting maakt. Johnston, bekend van haar rol als blond buitenaards wezen in de serie '3rd rock from the sun', heeft getekend voor zes afleveringen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen