Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Volgens mama' Nada van Nie

Shownieuws

Met andermans kinderen vijf dagen lang proefdraaien, is de strekking van het nieuwe Sbs 6-programma 'Volgens Mama' gepresenteerd door Nada van Nie.

Met andermans kinderen vijf dagen lang 'proefdraaien', is de strekking van het nieuwe SBS 6-programma 'Volgens mama', dat wordt gepresenteerd door Nada van Nie. Jonge stellen met een kinderwens gaan vijf dagen proefdraaien. De opvoedkundige verrichtingen van het stel worden kritisch bekeken door de echte ouders.

De echte ouders bekijken in het programma de verrichtingen van de tijdelijke ouders op video. Ze geven commentaar en beoordelen hun opvoedkundige vorderingen. Aan het eind van het programma krijgen de tijdelijke ouders te horen hoe ze het er vanaf hebben gebracht en of ze geschikt zijn als ouders.

De gedachte achter het programma is volgens de zender dat ouders weten dat kinderen opvoeden vaak gewoon hard werken en veel plannen is. Maar een kinderloos stel, dat vanaf de zijlijn wel eens commentaar levert, weet dat meestal niet. Nada van Nie, zelf moeder van twee kinderen, zoekt deze stellen op en zadelt ze vijf dagen lang op met de kinderen van hun familie of vrienden. De tijdelijke ouders én de kijkers thuis kunnen de keuzes die ze maken, toetsen via de website volgensmama.nl.

'Volgens Mama' is gebaseerd op het format 'Fit for families' dat in 2005 werd genomineerd voor een 'Gouden Roos'. Het nieuwe tv-programma is vanaf zondag 30 oktober te zien bij SBS 6.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen