Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rudi Carrell treft schikking met erfgenamen

Shownieuws

Rudi Carrell heeft na een juridisch gevecht ingestemd in een schikking met de erfgenamen van zijn gestorven levenspartner.

Showmaster Rudi Carrell heeft na een slepend juridisch gevecht ingestemd in een schikking met de erfgenamen van zijn gestorven levenspartner. Dat bleek dinsdag voor het Oberlandesgericht in Celle. De 70-jarige Carrell zal de nabestaanden van de in 2003 gestorven Susanne Hoffmann 171.000 euro betalen. Dit is ongeveer de helft van het tegoed dat Carrell in 1993 op een rekening van haar in Zwitserland stortte, plus rente.

Of de storting een schenking was of een som waarop Carrell aanspraak kon blijven maken, werd niet duidelijk. Carrell wilde naar eigen zeggen Hoffmann met het bedrag van 500.000 mark een appeltje voor de dorst geven in het geval hij eerder zou komen te overlijden dan zij. De erfgenamen van Hoffmann, haar vader en een halfbroer, gingen uit van een schenking.

Rechtbankvoorzitter Jan Piekenbrock concludeerde dat het onmogelijk was volledige helderheid te verkrijgen en beval een schikking aan. Een lager rechtscollege had afgelopen februari de eis van de erfgenamen afgewezen, waarna die beroep hadden aangetekend.

Hoffmann stierf in april 2003 op 44-jarige leeftijd aan kanker. Carrell had van 1985 tot 2000 een relatie met Hoffmann, hoewel hij ook was getrouwd. Zijn vrouw Anke, die aan een ernstige vorm van reuma leed, overleed in februari 2000. Een jaar later hertrouwde Carrell met Simone Felischak. Met Hoffmann, die televisieproducente was, is hij tot aan haar dood zeer goed bevriend gebleven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen