Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Alicia Keys blaast nieuw leven in 'MTV Unplugged'

Shownieuws

Alicia Keys heeft het programma 'MTV Unplugged' nieuw leven in geblazen. De zangeres en pianiste heeft een akoestische set gespeeld voor de MTV-serie.

Alicia Keys heeft het gestopte programma 'MTV Unplugged' nieuw leven in geblazen. De zangeres en pianiste heeft een akoestische set gespeeld voor de MTV-serie.. "Ik ben altijd een grote fan geweest van de show en toen de show stopte, had ik echt zoiets van: Wat is er gebeurd met MTV Unplugged", zegt de r&b-zangeres. "Dus ben ik naar MTV gegaan en heb gezegd dat we een 'Unplugged' moesten doen."

Het optreden van de 24-jarige Keys, wat zij heeft gegeven met een groep muzikanten, is op 14 juli gefilmd in Brooklyn. Mos Def, Common en Damian Marley hebben een gastoptreden gegeven. Ook Maroon 5's Adam Levine maakte zijn opwachting. "Adam en ik heb een bewerking van de Rolling Stone's klassieker 'Wild horses' gemaakt. Het nummer past precies in mijn straatje, die hele stijl past bij mij", zegt Keys. "Het heeft een eigen stijl, maar blijft stijltechnisch ook bij klassieke arrangementen en daar houd ik van."

De MTV-serie 'Unplugged' begon in 1989, met optredens van Eric Clapton, Nirvana en Jay-Z. Dashboard Confessional en Shakira zijn twee van de meest recente acts die te zien waren in de laatste serie in 2002.

Na de uitzending van Keys 'MTV Unplugged' in september, is het optreden vanaf 11 oktober te koop op cd en dvd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen