Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Johnny Jordaan herleeft in de Jordaan

Shownieuws

Johnny Jordaan herleefde dinsdagmiddag, tijdens de presentatie van zijn eerste dvd, nog één keer in een café in de Jordaan.

Johnny Jordaan herleefde dinsdagmiddag, tijdens de presentatie van zijn eerste dvd, nog één keer in een café in de Jordaan. Het eerste exemplaar van 'Bij ons in de Jordaan' werd aan ex-vrouw Totty en haar familie, de familie Alberti, de familie van Tante Leen en Ton Slierendrecht, de partner van Johnny, uitgereikt door theaterdier Rob van de Meeberg. Hij kroop in 1997 voor de musical 'O Johnny' in de huid van de Amsterdamse 'koning van het levenslied'.

Van de Meeberg was 'zeer vereerd' dat hij de dvd mocht uitreiken. Johnny was, volgens Van de Meeberg, beter dan Frank Sinatra en hij had de beste timing qua zingen. Van de Meeberg vertelde tijdens de presentatie dat de musical over de Amsterdamse zanger in 2007 weer terug op de planken komt.

Zanger en presentator Herman Emmink was in eerste instantie aangetrokken om het eerste exemplaar van de dvd uit te reiken, maar hij werd begin deze week getroffen door een beroerte. Ben Cramer zou zijn plaats innemen, maar die was door repetities voor de musical 'Beauty & The Beast' niet op tijd aanwezig. Uiteindelijk werd gekozen voor Van de Meeberg.

Johnny, die in de jaren vijftig grote hits scoorde met liedjes als 'Bij ons in de Jordaan' en 'Geef mij maar Amsterdam' was veertig jaar getrouwd met Totty. Totty heeft tot aan zijn dood in 1989 'goed contact' met hem gehad. "We zijn veertig jaar getrouwd geweest en ook na onze scheiding zijn we goede vrienden gebleven. Totty is 'erg blij' met de komst van de dvd. Deze middag en de dvd zijn geweldig. Speciaal voor mijn kinderen en klein kinderen", vertelt Totty.

Totty was niet blij met de komst van Ton Slierendrecht. Hij was 31 jaar lang de partner van Johnny, maar stond niet op goede voet met zijn familie. Slierendrecht was daarom ook niet uitgenodigd voor de presentatie. "Toen we hem binnen zagen komen, heb ik en mijn kinderen overwogen om weg te gaan", roept Totty. "Ik wil niet uitweiden over wat er is gebeurd, maar ik wil die man nooit meer zien. Ik vind het schandalig dat hij is gekomen, zonder uitnodiging."

Peter Pols, Johnny Jordaan-kenner, stelde de dvd samen. Het schijfje ligt vanaf dinsdag in de winkels. In de tv-archieven van diverse omroepen vond hij opnames van Johnny met Tante Leen, zijn neef Willy Alberti en zelfs een curieuze opname met Rinus Michels en Willy Alberti die het lied 'Aan de voet van die oude Wester zingen.

De presentatie werd bijgewoond door vele bekenden van Johnny onder wie Ria Valk, Henk van Mokum en Dries Roelvink. Zangeres Roos, Koos Alberts en Rene Riva werden in het zonnetje gezet door Pols, omdat zij tijdens hun optredens nog steeds repertoire zingen van de overleden Jordanees.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen