Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Luckyfella springt in op dansrage

Shownieuws

Marcel Kapteijn springt met zijn tweede album 'Danceville' als Luckyfella 'handig' in op de huidige dansrage.

Marcel Kapteijn springt met zijn tweede album 'Danceville' als Luckyfella 'handig' in op de huidige dansrage. "Het is geen toeval dat we het album juist nu rond de populariteit van het tv-programma 'Dancing with the stars' hebben uitgebracht", vertelt Kapteijn aan Novum Nieuws. "Het album is een half jaar geleden al opgenomen, maar producer Peter de Wijn en ik vonden de timing nu het beste."

Het album bevat volgens de zanger vijftien gezongen dansen van de rumba tot de mambo. "Het zijn eigenlijk allemaal vocale filmpjes", legt Kapteijn uit. De single 'Mr Mambo' gaat bijvoorbeeld over een dance instructor. Verder een nummer over een uitdagende 'Miss Chili' en een maffia bruiloft in 'Napolitan wedding song'."

Hoewel de 44-jarige zanger zingt over verschillende dansen, maar zelf is hij niet zo'n ster in dansen. "Ik laat het dansen zelf liever over aan anderen", vertelt hij lachend. "Wie weet waag ik mij ooit nog aan een cursus dansen. Maar het voordeel van een zanger is natuurlijk dat hij meestal op het podium staat."

Een samenwerking met het populaire tv-programma van Ron Brandsteder en Sylvana Simons, ziet Kapteijn wel zitten. "We hebben RTL benaderd, maar alles ligt al vast dus daar kom je moeilijk tussen", zegt Marcel. "Wel zijn we druk bezig om iets te doen samen met alle dansscholen."

De zanger repeteert momenteel met een trio om straks de podia te beklimmen. "Misschien een leuk idee om naast het trio ook wat dansparen mee te nemen tijdens de optredens om het geheel aan te kleden", vertelt Marcel.

Kapteijn vormde in de jaren tachtig samen met Niels Hermes de popgroep Ten Sharp en scoorde begin jaren negentig een wereldwijde hit met het nummer 'You'. In 2004 besloot hij in de wereld van 'nucrooning' te stappen. Nucrooning zijn nummers die klinken als een bekende crooner, maar compleet nieuw geschreven stukken zijn. Zowel de stukken op het debuutalbum 'It all begins with a smile' als 'Danceville' werden geschreven door Peter de Wijn. Het nieuwe album ligt vanaf deze week in de winkel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen