Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Drie Nederlandse films naar festival Rio

Shownieuws

'In Oranje', 'Echoes of war' en 'Based on a true story' zijn geselecteerd voor het Rio de Janeiro International Film Festival.

De speelfilm 'In Oranje', met in de hoofdrol Yannick van de Velde, is geselecteerd voor het Rio de Janeiro International Film Festival. De twee Nederlandse documentaires 'Echoes of war' en 'Based on a true story' zijn ook ingezonden. Het festival vindt plaats van 22 september tot en met 6 oktober 2005.

'In Oranje' (2004) gaat over de jongen Remco, die een droom heeft. Hij wil voetballer worden in het jeugdteam van Oranje. De film is geregisseerd door Joram Lürsen en heeft al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Op het Europees Jeugdfilmfestival Vlaanderen, het Kristiansand International Children's Film Festival in Noorwegen en op het Kinder Film Festival in Japan werd de film bekroond. Yannick van de Velde won voor zijn hoofdrol de Young Artist Award 2005, de Oscar voor jonge acteurs.

De documentaire 'Echoes of war' combineert portretten van kinderen uit Sierra Leone, Afghanistan, Colombia en New York met het getekende verhaal van een klein olifantje. Het olifantje is, net als de gefilmde kinderen, zijn vader kwijt geraakt ten gevolge van oorlogsgeweld. De film wordt in Rio de Janeiro vertoond binnen het 'Frontiers' programma. Eerder werd 'Echoes of war' geselecteerd voor de Joris Ivens Competitie van het IDFA. De documentaire is vanaf 8 september in de Nederlandse bioscopen te zien.

De derde geselecteerde film is de documentaire 'Based on a true story' van regisseur Walter Stokman. De film gaat over het ware verhaal achter de verfilming van Sidney Lumet's 'Dog day afternoon' uit 1975. 'Based on a true story' draaide eerder in de Silver Wolf competitie van het IDFA en was tevens geselecteerd voor het International Film Festival van Berlijn, Het New Yorkse Tribeca en Seattle. De film werd in Seattle winnaar in de categorie 'Best Documentary'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen