Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eerste top tien-hit voor Wolter Kroes

Shownieuws

Wolter Kroes heeft met zijn nummer ' Wat een heerlijke dag' zijn eerste single top tien hit te pakken. Het nummer stijgt in de Mega Top 100 door naar nummer 7.

Zanger Wolter Kroes heeft met zijn nummer ' Wat een heerlijke dag' zijn eerste single top tien hit in tien jaar te pakken. Het nummer stijgt deze week in de Mega Top 100 door naar nummer 7. De zanger uit Zaandam is 'blij' met deze hit. " Ik weet echt niet wat ik mee maak. Het nummer is in het land ook een echte klapper. Overal waar ik momenteel kom is het een gekkenhuis", vertelt de zanger verheugd aan Novum Nieuws.

De 36-jarige zanger brak in 1997 definitief door in Nederland met de single 'Ik heb de hele nacht liggen dromen'. Dit nummer bereikte een achttiende plaats in de hitparade. "Bijna iedereen denkt dat deze single een top tien hit is geweest omdat hij zoveel gedraaid is op radio en tv. Maar in de hitparade bleef hij rond de 18 steken", legt Wolter uit.

Het nieuwe album 'Laat me zweven', waarop zijn eerste top tien hit staat, komt uit op 16 september. Het album is op deze datum vanaf 's nachts twaalf uur te koop bij de 'Media Markt' in Almere. "De winkel gaat speciaal voor mij open", zegt Wolter.

Wolter stond deze maand maar liefst 51 keer op het podium. Volgens de zanger is dat iets te veel van het goede. "Ik ben vreselijk verkouden en heb maandag al een optreden moeten afzeggen. Ik heb deze maand ook iets te veel optredens staan en dan ben je op een gegeven moment op", vertelt Wolter. "Ik moet echt even gas terugnemen, want vrijdag geef ik een mini-concert in Egmond aan Zee en daar moet ik staan."

Net als vorig jaar staat Kroes ook dit jaar weer in het Rotterdamse Ahoy'. Zijn eerste concert op 12 december is inmiddels uitverkocht en daarom werd een tweede gepland op 11 december. "Ik heb net gebeld met de ticketbox en zij lieten weten dat ook het tweede concert zo goed als vol zit", vertelt hij trots.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen