Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Tiger Lillies komen naar Nederland

Shownieuws

The Tiger Lillies komen 20 september naar Nederland. De band is het best te omschrijven als een kruising tussen een reizend circus en Duits cabaret uit 1930.

The Tiger Lillies komen vanaf 20 september naar Nederland. Het theatertrio uit Londen bestaat uit zanger en accordeonist Martyn Jacques, drummer Adrian Huge en bassist Adrian Stout. De band is het best te omschrijven als een kruising tussen een reizend circus en Duits cabaret uit 1930.

In de voorstelling 'The Tiger Lillies Circus' wordt de band uit Londen begeleid door een show van goochelaars, slangenmensen, jongleurs en acrobaten. De voorstelling van de heren laat zich moeilijk omschrijven. Dit ligt volgens de organisatie 'Van Baasbank & Baggerman' aan de diversiteit en het bijzondere karakter van de voorstelling en de performers.

Jacques zingt in de show onder anderen over prostituees, drugsverslaafden, vrouwen met baarden en clowns. Naast de zang, is hij ook verantwoordelijk voor de teksten. De muziek van de cultband is een mix van Marlène Dietrich, Tom Waits, Edith Piaf, Jacques Brel en Puccini.

'The Tiger Lillies Circus' was onlangs een doorslaand succes op het Edinburgh Fringe Festival. Het trio is in Nederland onder anderen te zien in Groningen, Utrecht, Breda en Leeuwarden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen