Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mai Tai begint weer onderaan de ladder

Shownieuws

De meidengroep Mai Tai heeft het gevoel met de nieuwe single 'Don't forget to live' weer onderaan de ladder te moeten beginnen.

De dames van de meidengroep Mai Tai hebben het gevoel met de nieuwe single 'Don't forget to live' weer onderaan de ladder te moeten beginnen. "Je merkt aan alles dat je toch weer opnieuw moet beginnen. Het is niet moeilijk en doet ook geen zeer", zegt Caroline de Windt tegen Novum Nieuws. "Maar het is nou eenmaal zo en je komt er niet onderuit", vult Marjorie Lammerts haar collega aan.

Jetty Weels, Mildred Douglas en Caroline de Windt werden in 1983 gelanceerd als de meidengroep Mai Tai door het producersduo Eric van Tijn en Jochem Fluitsma. De dames scoren hits met liedjes als 'History' en 'Female intuition'. Na zes jaar besluit Mildred de groep te verlaten voor een solocarrière. "Mildred wilde haar eigen dingetjes doen. Jazz muziek lag haar meer en is die kant op gegaan. Ze was echt een beetje klaar met het commerciële", legt Caroline uit. "Daarnaast heeft ze het ook heel druk met schilderen."

Na verschillende wisselingen binnen de samenstelling van de groep voegt Marjorie Lammerts zich in 2003 bij de groep. "Het grappige is dat we elkaar al heel lang kennen. Maar de andere dames dachten altijd: Oh die heeft het te druk laten we haar maar niet vragen", vertelt Marjorie lachend. Lammerts zong voornamelijk solo en deed achtergrondkoortjes voor artiesten onder wie Ruth Jacott, Total Touch en Candy Dulfer.

Het eerste wapenfeit met Marjorie werd de deelname aan de voorrondes van het Nationale Songfestival in 2004 met het liedje 'Bring back the music'. De dames behaalden geen overwinning. Spijt hebben ze niet, maar een tweede keer deelnemen 'zit er niet in'. "Het was een leuke ervaring. Alleen het draait niet zozeer meer om de prestaties en het liedje, maar meer om de hectiek en alles er omheen", legt Marjorie uit. "Je komt daar pas achter als je hebt meegedaan. Maar we zijn wel weer daardoor terug in de picture gekomen", vult Caroline aan.

Het songfestivalliedje en ook de nieuwe single werden geschreven door Han Epskamp. De componist en tekstschrijver is al jaren een groot fan van het trio en kwam in contact met Jetty in de trein. "Hij is na veel twijfel en angst op haar afgestapt en zo kwamen ze in gesprek", legt Caroline uit. "Later heeft zij contact met hem opgenomen en is hij voor ons gaan schrijven." De dames hebben ook hun ontdekkers Fluitsma & Van Tijn weer benaderd voor liedjes. "We wachten nog steeds op een reactie. We hebben nog niks gehoord", zeggen de dames.

Het dansbare 'Don't forget to live' wordt rond de kerst gevolgd door een ballade. Daarna volgt een nieuw album van het trio. Het album heeft nog geen titel. "We zijn druk bezig met het uitzoeken van liedjes. Verschillende componisten en artiesten zijn voor ons aan het schrijven. En ook Jetty schrijft een aantal stukken", aldus Caroline en Marjorie.

In 1985 haalt Mai Tai de top tien van de Engelse hitparade met de singles 'History' en 'Body and soul'. De huidige single en het nieuwe album worden tegelijkertijd in Nederland en de rest van Europa uitgebracht. "We hebben al verschillende positieve reacties uit Noorwegen en Engeland gehad op onze nieuwe single", vertelt Caroline.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen