Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Green Day domineert MTV Video Music Awards

Shownieuws

Rockgroep Green Day was de grote winnaar zondagavond tijdens de MTV Video Music Awards. De band nam zeven awards mee naar huis.

Rockgroep Green Day was de grote winnaar zondagavond in Miami tijdens de MTV Video Music Awards. De band nam zeven awards mee naar huis. Nieuwkomers The Killers en Fall out boy wonnen beiden een award.

Green Day arriveerde bij de show in de oude groene open auto uit de 'Boulevard of broken dreams'-video. Voor deze video nam de band de prijs voor 'beste rockvideo' en 'beste video van het jaar' in ontvangst. Ook won Green Day de award voor beste groep, de publieksprijs en prijzen in verschillende technische categorieën.

De afgelopen jaren domineerden hip-hop en pop de Video Music Award-show. Dit jaar brachten optredens van Coldplay en My Chemical Romance daar verandering in. Kanye West was de enige rapper die een 'alle genre'-award mee naar huis nam. Hij won met het nummer 'Jesus walks' de categorie beste video van een mannelijke artiest.

Voor de aanvang van de show moest MTV twee rampen overwinnen. De eerste ramp die de show overschaduwde was de orkaan Katrina. Het natuurgeweld bereikte donderdag het zuiden van Florida en enkele mensen vonden hierbij de dood.

Het andere drama was de schietpartij zaterdagnacht tijdens een pre-party van de Video Music Award in Miami op Marion 'Suge' Knight, eigenaar van het platenlabel Tha Row. De 40-jarige Knight werd in zijn rechterbeen geschoten tijdens een feestje van Kanye West en moet nu een operatie ondergaan om een kogel uit zijn been te laten verwijderen.

De politie heeft op dit moment geen verdachten in de schietpartij op het oog. Het onderzoek wordt belemmerd door getuigen die niet willen praten over het voorval. Het incident wordt door de politie omschreven als een 'typisch ontwikkeling in het straatrecht in de wereld van de rap'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen