Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Muzikant Glenn Corneille begraven

Shownieuws

Muzikant Glenn Corneille, die dinsdag overleed door een auto-ongeluk, wordt maandagmiddag begraven in Venlo.

Muzikant Glenn Corneille, die dinsdag overleed door een auto-ongeluk, wordt maandagmiddag begraven op de Gemeentelijke Begraafplaats in Venlo. Voorafgaand aan de begrafenis is er gelegenheid voor familie, vrienden, collega's en kennissen om afscheid te nemen van Corneille in de kerk van St. Martinus in Venlo. Corneille werd dinsdagavond dood gevonden in een zwaar beschadigde auto op de A1.

De 35-jarige muzikant werd in 2004 twee keer bekroond voor zijn werk als producent. Hij kreeg platina voor het album 'Rely on me' van Boris en goud voor het debuutalbum van zangeres Do. Do liet via haar site weten 'intens verdrietig' te zijn en zich 'verloren' te voelen door het verlies van Corneille. "Ik kan gewoon niet onder woorden brengen hoe ik me voel, wetende dat ik zonder hem verder door 't leven moet", schrijft Do op haar website.

Op het nieuwe album van Do, wat begin volgend jaar verschijnt, komt een nieuwe versie van het nummer 'She would'. Dit nummer schreef Corneille samen met zijn vriendin Chantal. In 2003 nam Corneille samen met Boris, onder de naam Sofuja, met dit nummer deel aan de voorrondes van het Nationale Songfestival.

Ook Idols-winnaar Boris liet een boodschap achter naar aanleiding van het overlijden van Corneille. "Glenn, jij hebt de geschiedenis jouw deel al gegeven in de veel te korte tijd dat jij hier mocht leven. Nederland verliest een legendarisch talent. Rest peacefully brotha", schrijft Boris op zijn website. De zanger schrijft verder dat de dood van Corneille pijn doet en des te meer beseft hij hoe fragiel de mens eigenlijk is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen