Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cultuur proeven op Full Colour Festival

Shownieuws

Egyptisch buikdansen, djembee spelen en kijken naar multiculturele bands is aan de orde in Emmen: Full Colour Festival.

Egyptisch buikdansen, djembee leren spelen of gewoon luisteren en kijken naar multiculturele bands en dansgroepen. Het Drentse Emmen staat zondag voor de twaalfde keer in het teken van het Full Colour Festival, het naar eigen zeggen grootste multiculturele festival van Noord-Nederland.

Jongeren kunnen deelnemen aan diverse workshops. Zo zijn er rap- en breakdanceworkshops en kunnen kinderen pindakaasstampen. Verder zijn er diverse optredens uit onder meer Turkije, Oost-Europa en het Caribisch gebied. Ook wordt een wereldmaaltijd geserveerd. Hierbij kunnen mensen meemaken hoe een eerlijk verdeelde maaltijd eruit ziet. Volgens de organisatie is de honger in de wereld geen gevolg van gebrek aan voedsel, maar van ongelijke verdeling.

Tijdens het Full Colour Festival wordt ook aandacht besteed aan het project '26 duizend gezichten'. Ruim 130 Nederlandse filmregisseurs hebben filmpjes gemaakt over de asielzoekers die nog onder de oude asielwet vallen en die het land moeten verlaten. De eerste 75 portretten worden tijdens het festival vertoond.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen