Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Axl Rose aangeklaagd door voormalige bandleden

Shownieuws

Axl Rose, de zanger van Guns n' Roses, is aangeklaagd door Slash en Duff. Dit zijn twee van zijn voormalige bandleden.

Axl Rose, de zanger van de rockband Guns n' Roses, is aangeklaagd door twee van zijn voormalige bandleden. Gitarist Slash en basgitarist Duff spanden het proces aan omdat Rose zichzelf benoemd zou hebben als de enige rechthebbende van de copyrights van de band.

Saul 'Slash' Hudson en Michael 'Duff' McKagan beschuldigen Axl ervan hen te beroven van een deel van de opbrengst van de Guns n' Roses nummers. Ze zeggen hierdoor ongeveer 500 duizend dollar (406 duizend euro) per jaar mis te lopen.

De aanklacht stelt dat Axl Rose lijdt aan 'een aanval van arrogantie en ego'. "Hij is niet langer van plan om de bijdragen van zijn voormalige partners en bandleden in de creatie van enkele van de grootste rocknummers te erkennen."

De advocaat van Rose zegt dat de zanger alleen zijn deel van de opbrengsten heeft laten uitkeren. Dat hij teveel betaald heeft gekregen ligt aan een fout van de organisatie die het geld beheert. De zanger zegt het bedrag dat hij onrechtmatig heeft ontvangen al terug gestort te hebben.

Hudson en McKagan klaagden Rose vorig jaar ook al aan. Ze beschuldigden hem er toen van bepaalde rechten onrechtmatig te hebben verkregen. De zaak is nog in behandeling.

Guns n' Roses kreeg grote populariteit in de jaren tachtig. De band scoorde hits met nummers zoals 'Paradise city' en 'Sweet child o' mine'. Axl Rose is het enige bandlid dat het recht heeft op te treden onder de naam Guns n' Roses. Hudson en McKagan spelen nu in Velvet Revolver.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen