Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hans Klok ambassadeur 'Bijna Thuis Huis'

Shownieuws

Illusionist Hans Klok is ambassadeur geworden van het 'Bijna Thuis Huis' in IJmuiden. "Die mensen hebben een beetje hulp nodig."

Hans Klok is ambassadeur geworden van het 'Bijna Thuis Huis' in IJmuiden. Die instelling biedt hulp aan terminale patiënten. "Die mensen van het 'Bijna Thuis Huis' hebben een beetje hulp nodig", zegt Wouter Klok, manager en broer van de illusionist tegen Novum Nieuws. "Om geld op te halen voor de stichting willen wij onder andere een voetbalwedstrijd tussen het Nederlandse artiesten-elftal en oud-Telstar organiseren."

Het ziekenhuis en het naastgelegen 'Bijna Thuis Huis' in IJmuiden worden dit jaar gesloopt. Er is geld nodig voor de bouw van het nieuwe onderkomen van de stichting, en voor het draaiende houden van de organisatie, die leunt op vrijwilligers. "Het is een serieuze zaak", zegt Wouter Klok. "Maar het is heel goed mogelijk om er door middel van entertainment de aandacht op te vestigen."

Klok wil in de lente een hele dag organiseren voor de stichting. "Bekende soapsterren uit 'Goede tijden, slechte tijden' en 'ONM' zullen waarschijnlijk meevoetballen", verwacht Klok. "We zullen ook kaarten verkopen voor de businessclub. Het gaat een feestje worden."

Het 'Bijna Thuis Huis' verleent terminale zorg aan mensen die niet in het ziekenhuis willen sterven. Naasten van de patiënt kunnen hier ook blijven slapen.

Illusionist Hans Klok is ook ambassadeur voor de Duitse tak van Unicef en zet zich daarnaast in voor het KWF Kankerbestrijding.

De Nederlandse illusionist is op 9 december te zien tijdens de loting van het WK Voetbal in Leipzig. De verwachting is dat het evenement 1 miljard kijkers trekt. Klok betrekt in zijn verdwijnact de wereldbeker en de mascotte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen