Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe stijl voor Lange Frans en Baas B.

Shownieuws

Rap-duo Lange Frans en Baas B. presenteerde een 'compleet nieuwe muziekstijl' tijdens de opening van de 'Uitmarkt' vrijdagavond.

Het Nederlandse Rap-duo Lange Frans en Baas B. presenteerde vrijdagavond een 'compleet nieuwe muziekstijl' tijdens de opening van de Uitmarkt. Bij het zelfgeschreven rapnummer 'Het land van' werden zij op het podium van het Amsterdamse Museumplein alleen begeleid door een piano. De nieuwe stijl is volgens de heren een voorproefje wat het publiek kan verwachten in hun theatershow.

Het eerste optreden in het theater staat voor 5 december gepland in 'De Kleine Komedie' in Amsterdam. Lange Frans en Baas B worden dan bijgestaan door Brutus, de jongere broer van Lange Frans. Volgens het tweetal krijgt het publiek geen stand-up comedy, maar wel veel muziek met een live-band. "We zijn niet zo grappig als collega Ali B, dus we concentreren ons op veel muziek", vertelt Lange Frans. In totaal geven de mannen 35 theatershows.

Frans Frederiks (Lange Frans) en Bart Zeilstra (Baas B.) braken vorig jaar door met de single 'Moppie', met gastzanger Brace. Hun tweede hit, 'Zinloos', met soulzangeres Ninthe, stond op de eerste plaats in de hitparade toen op 2 november columnist en cineast Theo van Gogh werd vermoord. Naar aanleiding van de moord nam het duo een actuele versie van de single op, die vervolgens veelvuldig op de radio te horen was. Het debuutalbum 'Supervisie' won dit jaar een Edison in de categorie 'Beste nieuwkomer'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen