Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul Verhoeven wil niets zeggen

Shownieuws

Regisseur Paul Verhoeven wil weinig prijsgeven over de inhoud van 'Zwartboek'. "Het is ook een thriller, dus daar moet je niet teveel over prijsgeven"

Regisseur Paul Verhoeven wil weinig prijsgeven over de inhoud van zijn nieuwe film 'Zwartboek'. "Het is in apart opzicht ook een thriller, dus daar moet je van te voren niet teveel over prijsgeven", citeert Algemeen Dagblad hem zaterdag.

Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen. 'Zwartboek' gaat over de joodse revuester Rachel Steinn, die in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog in het Nederlandse verzet belandde. Carice van Houten speelt de rol van Steinn. Ze nam speciaal voor deze rol zangles. Ook volgde ze een cursus Duits gevolgd. "Ik heb ook bieten moeten leren snijden", aldus de 28-jarige actrice.

De opnames beginnen woensdag en zullen onder meer plaatsvinden in Den Haag. De regisseur heeft afgelopen week ook toestemming gekregen om voor de opnames in de Biesbosch een boerderij op te blazen. 'Zwartboek' moet in het najaar van volgend jaar in première gaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen