Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frank Lammers en Fedja van Huêt in 'Nachtrit'

Shownieuws

Frank Lammers en Fedja van Huêt spelen hoofdrollen in de film 'Nachtrit', die zich afspeelt tijdens de Amsterdamse taxioorlog.

Frank Lammers en Fedja van Huêt spelen de hoofdrollen in de film 'Nachtrit', die zich afspeelt tijdens de Amsterdamse taxioorlog. De twee acteurs spelen de taxichauffeurs Dennis en Marco. De opnamen gaan op 26 september in Amsterdam van start en duren naar verwachting tot eind november.

De actiethriller 'Nachtrit' speelt zich af in de Amsterdamse straten tijdens de taxioorlog, begin 2000. Hoofdpersoon Dennis weet een felbegeerde taxivergunning los te peuteren van zijn baas. Dan voert de overheid een nieuwe taxiwet in die concurrentie toestaat. Zijn vergunning is niets meer waard en door een wurgcontract met zijn baas zit Dennis met een torenhoge schuld. Hij gaat op zoek naar een uitweg, maar komt terecht in een wereld van intriges, intimidatie en terreur.

Actrice Peggy Jane de Schepper speelt Elize, de vriendin van Marco. Andere rollen in de film worden vertolkt door Henk Poort, Hans Kesting en Marcel Musters. De regie is in handen van Dana Nechushtan, die eerder onder meer de internationaal bekroonde dramaserie 'Dunya & Desie' en de films 'Ivoren wachters' en 'Total loss' maakte. Het scenario van 'Nachtrit' wordt geschreven door Franky Ribbens.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen