Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Diddy trotse gastheer Video Music Awards

Shownieuws

Diddy ziet het presenteren van de MTV Video Music Awards als een grote eer. De awards worden zondag uitgereikt in Miami.

Diddy ziet het presenteren van de MTV Video Music Awards (VMA) zondag als een privilege en een grote eer. "De timing is perfect", zegt de rapper. "Ik denk dat heel veel van wat ik allemaal heb gedaan me klaar heeft gemaakt voor dit moment. Gastheer zijn voor een show is absoluut een kunstvorm, en ik ben er nu, na alle feestjes die ik heb gegeven, in gespecialiseerd."

De rapper, die ook modeontwerper is, wil niet dat zijn gasten in avondkleding en lange jurken verschijnen. "Dat is iets voor de Oscars", zegt Diddy. "Ik wil dat iedereen zijn artistieke kant laat zien in zijn kledingstijl. We bouwen samen een feestje zondagavond. Het is een feestje en ik ben de gastheer."

De artiest, die geboren werd als Sean Combs, wil vanaf vorige week niet langer 'P. Diddy' genoemd worden. De rapper haalde de P. uit zijn naam weg, omdat hij 'Diddy' persoonlijker vindt overkomen. Eerder ging hij door het leven als 'Puff Daddy' en Sean 'Puffy' Combs.

Tijdens de MTV Video Music Awards 2005 in Miami maken grote namen als Mariah Carey, 50 Cent, Green Day en Usher hun opwachting. MTV spreekt de verwachting uit dat de show een van de grootste, wildste en meest extravangante awardshows in de geschiedenis wordt.

Green Day is dit jaar de 'top-nominee'. Het pop-punk trio is in acht categorieën genomineerd. Andere grote kanshebbers zijn Gwen Stefani en Missy Elliot, die beide zes keer genomineerd zijn. U2 is goed voor vijf nominaties en Coldplay voor vier. De Gorillaz maken kans op twee awards.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen