Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anthony Hopkins in film over Robert F. Kennedy

Shownieuws

Anthony Hopkins gaat een rol spelen in de film 'Bobby', over de laatste uren voor de moord op Robert Kennedy. Emilio Estevez schrijft en regisseert de film.

Acteur Anthony Hopkins gaat een rol spelen in de film 'Bobby'. De film wordt geschreven en geregisseerd door Emilio Estevez en gaat over de laatste uren voor de moord op presidentskandidaat Robert F. Kennedy in 1968. Ook Demi Moore zou in onderhandeling zijn over een rol in de film.

In de film zijn de levens van een groot aantal karakters met elkaar verweven. Allen bevinden zich enkele uren voor de moord in het Ambassador Hotel in Los Angeles. De 68-jarige Hopkins neemt de rol van portier op zich en Moore zou de rol van lounge-zangeres gaan spelen. De film mag acht miljoen euro kosten.

Hoewel de moord op Kennedy centraal staat, wil Estevez geen politieke film maken. Hij wil raciale stereotypes, verschillen in klasse en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen behandelen. "De film gaat over spanningen: spanningen in relaties en spanningen tussen verschillende rassen. Het hotel fungeert als een microkosmos van de Amerikaanse samenleving in die tijd."

Hopkins en Estevez werkten in 1992 al samen in de film 'Freejack'. Estevez en Moore zijn bevriend sinds de jaren tachtig. Zij speelden onder meer samen in 'St. Elmo's fire'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen