Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Postkantoor vernoemd naar Ray Charles

Shownieuws

Een postkantoor in Los Angeles is woensdag officieel vernoemd naar Ray Charles. Meer dan tweehonderd familieleden en vrienden waren bij de ceremonie aanwezig.

Een postkantoor in Los Angeles is woensdag officieel vernoemd naar Ray Charles. In juli ondertekende de Amerikaanse president George W. Bush een document waarin stond dat het postkantoor dichtbij de opnamestudio van de soullegende officieel naar hem wordt vernoemd. In maart werd de opnamestudio al een beschermd stadsmonument.

Terwijl het nummer 'America the beautiful' uit de speakers klonk, keken meer dan tweehonderd familieleden en vrienden toe hoe het naambord van het nieuwe Ray Charles-postkantoor werd onthuld. De eerste brief die zal worden verzonden van het postkantoor is een boodschap van de Amerikaanse acteur Bill Cosby naar oud-president Clinton.

De vernoeming van het postkantoor heeft de familieleden van Charles diep geraakt. "We missen hem ontzettend, daarom waarderen we alles wat mensen doen om zijn herinnering levend te houden", vertelt zijn zoon Robert Robinson. "Nu hebben we iets waar voor altijd zijn naam op staat en wat we kunnen delen met de rest van wereld."

Vorig jaar stierf de 73-jarige Charles aan de gevolgen van kanker. Zijn dood maakte een einde aan een carrière van 58 jaar, waarin de muzikant met een combinatie van rock 'n' roll en gospel een geheel nieuw muziekgenre creëerde met nummers als 'Georgia on my mind' en 'Hit the road Jack'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen